Λαγονήσι Χαλκιδικής: Διπλή,φθηνή και με θέα μια…Καλόγρια

Ορισμένοι την χαρακτηρίζουν ως καλύτερη παραλία της Χαλκιδικής. Υπερβολές…

Είναι μία από τις καλύτερες αλλά όχι η καλύτερη. Έχει το προνόμιο που έχουν ελάχιστες άλλες παραλίες της Χαλκιδικής: Θέα σε νησάκι . Παρόμοια με αυτή  βρίσκει κανείς στην μικρή χερσόνησο των αρχαίων Σταγείρων (ναι απέναντι από  το σημείο  που είναι ο τάφος του Αριστοτέλη).Το νησάκι Κάπρος . Κάπως ίδια είναι στα Τηγάνια, στο Κέλυφος του Νέου Μαρμαρά και στα μικρά νησάκια μπροστά στις παραλίες στα Δρένια  (Γαϊδουρονήσια) της Αμουλιανής).Στο χάρτη οριοθετείται ανάμεσα στον Όρμο της Παναγιάς και την Βουρβουρούενώ τα μικρά νησάκια του Διάπορου δεν είναι ορατά από το Λαγονήσι. Το νησάκι απέναντι (Καλογριά το λένε) προς την πλευρά του Σιγγιτικού Κόλπου δεν κατοικείται αλλά προσφέρεται για εκλεκτούς μοναχικούς επισκέπτες που κινούνται στην θαλάσσια περιοχή με τα ενοικιαζόμενα σκάφη και πλοιάρια.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα της παραλίας στο Λαγονήσι? Ότι είναι μία από τις λίγες της Χαλκιδικής που είναι διπλή. Δηλαδή μια ΒΑ χερσόνησος , με  μια λεπτή λωρίδα άμμου χωρίζει  δύο παραλίες σχηματίζοντας το μικρό ωμέγα το ω. Οι περισσότεροι λουόμενοι προτιμούν την βορειανατολική πλευρά όπου βρίσκεται και το  beach bar.

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το Λαγονήσι είναι το value for money. H είσοδος για όσους χρησιμοποιούν τις παροχές της ακτής είναι 5-10 ευρώ ανάλογα με την περίοδο και περιλαμβάνει ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες. Οι υπέυθυνοι του αναψυκτηρίου έχουν πάντως κρεμάσει πινακίδες ότι δεν πρέπει οι επισκέπτες να κουβαλούν δικά τους τρόφιμα αλλά σίγουρα δεν θα στήσουν σκηνικό αν κάποιος διακριτικά χρησιμοποιήσει κάποιο σνακ αλλά να βγάλει τα τάπερ με τα κεφτεδάκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια τηγανητά ,μια χωριάτικη της typerwaer,  παντσέτες , βραστά αυγά, σουβλάκια, κόψει κι ένα καρπούζι και μοιράσει γεμιστά και φέτα που έμειναν αποβραδίς …ε, κάπως, όσο να ναι θα δυσφορήσουν.

Μετά τον Όρμο της Παναγιάς πάντως έχετε στο νου να δείτε την πινακίδα που οδηγεί στη χερσόνησο του Λαγονησίου και οδηγείται με προσοχή 2-3 λεπτά για να φτάσετε στην απότομη μικρή κατηφόρα. Συνήθως υπάρχει στην είσοδο άτομα που θα σας υποδείξει που μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο. Δεξιά έχει δρόμο και για μακρύτερα αλλά δεν σας τον συνιστώ γιατί είστε αναγκασμένοι να πάρετε στα συμπράγκαλά σας και να πάτε στο τέρμα της παραλίας εκεί που τελειώνουν οι ομπρέλες του beach bar και πιθανόν να βρείτε κόσμο και να στριμωχτείτε . Θα είστε πάντως κοντά στην χερσόνησο και μπορείτε να βουτάτε από την μία στην άλλη…Η βόρεια παραλία  είπαμε είναι η καλύτερη αλλά πρέπει να προσέχετε την βραχώδη πλάκα που υπάρχει στα πρώτα 4-5 μέτρα πριν ξανοιχτείτε.

Η καλύτερη εικόνα είναι αυτή που αναρτήσαμε. Μια τουρίστρια που διαβάζει πάνω στη μικρή χερσόνησο, απ όπου μπορεί να αγναντέψει και τις δύο παραλίες. Κάτω από το πεύκο. Η εικόνα τείνει να γίνει σπάνια .Το βιβλίο αντικαταστάθηκε από το κινητό πλέον σ όλες τις παραλίες

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s