Άρχισαν τα δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου <p>Από την άλλη βδομάδα με φέρι και στις Σποράδες

Άρχισαν, από χθες, τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη για τα νησιά του Αιγαίου, της εταιρίας SeaJets με το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο “Aqua Blue”, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κρήτη.Χαρούμενος δήλωσε σε σχετική εκδήλωση ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, απαραίτητη για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας χαρακτήρισε τη γραμμή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, τη μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη εταιρία του χώρου χαρακτήρισε την Sea Jets ο πλοιοκτήτης Παναγιώτης Ηλιόπουλος.


Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Aqua Blue”, χωρητικότητας 1.000 ατόμων και 300 οχημάτων, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη θα περνάει από Σκιάθο, Άνδρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, με τελικό προορισμό το Ηράκλειο. Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17:00 από τη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, η γραμμή από τη Θεσσαλονίκη με προσέγγιση τη Σκιάθο και τη Σύρο είναι επιδοτούμενη, αντί μισθώματος 49.430 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών νομίμων κρατήσεων. Από τη Σύρο έως το Ηράκλειο της Κρήτης το πλοίο θα εκτελεί ελεύθερη δρομολόγηση.


Η σχετική σύμβαση, που υπεγράφη χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας, προβλέπει την εκτέλεση δύο δρομολογίων την εβδομάδα, τη θερινή περίοδο έως 02/9/2018, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες.


Το ίδιο πλοίο, από τις 9 Ιουλίου, αναμένεται να ενώσει με ακόμα ένα δρομολόγιο τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, το οποίο θα εκτελείται κάθε Δευτέρα πρωί στις 8:00, με επιστροφή από Αλόννησο στις 15:45, Σκόπελο στις 16:45, και Σκιάθο στις 17:30, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s