Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα κεντρικά και βόρεια, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία από το βράδυ και από τα δυτικά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.Αναλυτική πρόγνωση:


Θεσσαλονίκη

Καιρός: Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από τη νύχτα βαθμιαία θα ενταθούν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στα νότια.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 και στην Ήπειρο από 00 έως 5 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 και βαθμιαία έως 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου από τη νύχτα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και από τη νύχτα νότιοι τοπικά έως 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα Δωδεκάνησα και από τη νύχτα και στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το από βράδυ νότιοι 5 με 6 Μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και από τη νύχτα νότιοι ενισχυόμενοι.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από το βράδυ νότιοι 6 με 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 28-02-2018

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια-παράκτια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Άνεμοι: Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s