Ψωμί και γλυκά μας προσφέρει η Artozyma

Οι καλύτεροι «πρεσβευτές» των ελληνικών τροφίμων και της γαστρονομίας φιλοξενούνται μέχρι και αύριο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma, στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί της χώρας.


Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Artozyma το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού που θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα αναδείξει για δεύτερη φορά την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας, ενώ η έκθεση φιλοξενεί και το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζαχαροπλαστικής, την κορυφαία εκδήλωση των ζαχαροπλαστών της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα (στο περίπτερο 13) το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, όπου ομάδες αρτοποιών από όλη την Ελλάδα προετοιμάζουν τις λιχουδιές του πατροπαράδοτου ελληνικού πρωινού.Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος πραγματοποιεί την συγκέντρωση των Προέδρων της από όλη την χώρα (Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» Αίθ. «Β») και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο περίπτερο 12 παρουσιάζει μέχρι αργά το απόγευμα τα Γλυκά της Μακεδονικής Κουζίνας.

Η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος προετοιμάζει και αυτή όλη την ημέρα στο περίπτερο 13 ιδιαίτερες γλυκές δημιουργίες, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν τα πολυάριθμα και εξειδικευμένα σεμινάρια της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων στο περίπτερο 14.

Masterclasses και εξειδικευμένες παρουσιάσεις για την γευστική αρμονία του κρασιού και του φαγητού περιλαμβάνουν σήμερα μεταξύ άλλων τα Side Events: Pairing Stories & Tastes, που διεξάγονται μέχρι το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του περιπτέρου 9.

Ακόμη, το παράλληλο πρόγραμμα (επισυνάπτεται αναλυτικά για σήμερα και αύριο) των Detrop Boutique και Artozyma περιλαμβάνει και πολλές εκδηλώσεις επιχειρήσεων με παρουσιάσεις πρωτοποριακών και καινοτόμων τροφίμων.Η Detrop Boutique και η Artozyma καταλαμβάνουν εκθεσιακό χώρο που ξεπερνά τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ φιλοξενούν 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers από 27 χώρες και ομαδικές συμμετοχές από τρεις).

Στη Detrop Boutique συμμετέχουν 230 εκθέτες, μέγεθος αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ στην Artozyma 86 άμεσοι (αύξηση 37%) και 86 έμμεσοι εκθέτες.

Στην Ελλήνων Κόσμημα συμμετέχουν τα μεγαλύτερα brands της αγοράς σε 12.000 τμ., όπου φιλοξενούνται 252 εκθέτες από την Ελλάδα και από την Σουηδία, Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ και Τουρκία.

Οι ώρες λειτουργίας των Detrop Boutique και Artozyma είναι σήμερα από τις 10:00-20:00 και αύριο από τις 10:00-18:00, ενώ η Ελλήνων Κόσμημα είναι ανοιχτή σήμερα και αύριο από τις 10:00-20:00.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s